Triumph TR6 en de onderdelen

De Triumph TR6 werd geproduceerd van 1969 tot 1976. Aan het einde van zijn productie was de Triumph TR6 de best verkochte TR. Ook voor deze Triumph TR6 hebben we onderdelen op voorraad liggen.

Een interessant feit over de Triumph TR6 is dat van de 91.850 geproduceerde auto's er slechts 8.370 in Engeland zijn gebleven, het merendeel was voor de export bestemd. Het carosserie van de Triumph TR6 is grotendeels gelijk aan die van de Triumph TR4 en Triumph TR5 maar met een meer vierkante voor- en achterkant. De Triumph TR6 was voorzien van een 2.5 liter 6 cilinder motor met dezelfde Lucas mechanische brandstofinspuiting zoals die ook bij de Triumph TR5 voor Engeland en overige landen werd gebruikt. De Triumph TR6 kreeg voor de Amerikaanse markt een carburateur. Bij ons in Boxtel hebben we onderdelen voor deze Triumph TR6 motor evenals de vereiste kennis voor repartatie en onderhoud van deze Triumph TR6 motor.

De Triumph TR6 4-versnellingen handmatige versnellingsbak. Een optie hiervoor was de electrische bediende overdrive voor de tweede, derde en vierde versnelling op de eerdere modellen en een electrische overdrive op alleen de derde en vierde bij de latere modellen. Bij het zoeken naar dergelijke onderdelen voor uw Triumph TR6 is het dus belangrijk om deze details te weten. Damen en Kroes beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in het onderhouden en herstellen van de Triumph TR6. Werkt u aan een Triumph TR6 dan zijn wij u graag van dienst.

Andere bijzonderheden van de Triumph TR6 zijn de onafhankelijke achterwielophanging, de 15 inch willen en banden, het pooltapijt op de vloer en in de kofferbak, de kuistoelen en het volledige instrumentarium dan in een mooi walnotenhouten dashboard was verwerkt. 

Bent u op zoek naar Triumph TR6 onderdelen maar weet u niet exact welke onderdelen u nodig heeft? We hebben op deze website een formulier voor u klaar staan waar u uw vraag over uw Triumph TR6 onderdeel kunt stellen. Klik hier om het formulier te bekijken. 

Wist u dat de Triumph TR6 schijfremmen aan de voorkant heeft en trommelremmen aan de achterkant. Verder was met een stalen hardtop een optie. Om deze te verwijderen zijn twee personen nodig. Andere opties voor de Triumph TR6 waren de rolbeugels achter de stoelen en een sperdifferentieel. Ook voor deze Triumph TR6 onderdelen bent u bij Damen en Kroes in Boxtel bij het juiste adres.

De Triumph TR6 is een leuke auto met een acceptabele topsnelheid van 190 km per uur, volgens Autocar Magazine.

 

This is Sliced Diazo Plone Theme