Triumph TR5 en de onderdelen

De Triumph TR5 is een geweldig leuke sportauto die tussen augustus 1967 en september 1968 is geproduceerd. In Boxtel hebben wij veel Triumph TR5 onderdelen op voorraad om uw auto op de weg te houden.

De Triumph TR5 is visueel gelijk aan de Triumph TR4. De vormgeving verschillen zijn de naambadge, de dubbele uitlaat en het houten dashboard. Dit zijn typisch Triumph TR5 onderdelen die schaars zijn maar bij Damen en Kroes in Boxtel nog verkrijgbaar.

De Triumph TR5 werd voorzien van een zescilinder motor met Lucas mechanische brandstofinjectie en leverde daardoor 150pk. Voor de Amerikaanse markt werd een "afwijkende" Triumph TR5 gemaakt, de Triumph TR250. De aanpassing was nodig ivm emissie eisen en de concurrentie.

Wist je dat de TR in Triumph TR staat voor Triumph Roadster.

De Triumph TR5 was standaard voorzien van schijfremmen, onafhankelijke achterwilophanging en een versnellingsbak met 4 versnellingen. Al deze Triumph TR5 onderdelen zijn bij ons verkrijgbaar. Een extra optie voor de Triumph TR5 was de overdrive en spaakwielen. 

Qua dak werd de Triumph TR5 geleverd met een "Surrey Top" hard top. Deze Triumph TR5 hard top had een vaste "harde" achterruit en een stofffen deel boven de het bestuurder- passagiersgedeelte.

In totaal zijn er van de Triumph TR5 2.947 stuks geproduceerd. Meer dan de helft - 1.786 Triumph TR5's - zijn geproduceerd met het stuur aan de linker kant.

Damen en Kroes is al jaren lang actief in de Engelse automarkt en heeft ook voor de Triumph TR5 veel onderdelen leverbaar en vaak uit voorraad! Naast Triumph TR5 onderdelen hebben we door de jaren heen veel kennis en ervaring opgebouwd die we graag met u willen delen. Bent u op zoek naar Triumph TR5 onderdelen en weet u welk Triumph TR5 onderdeel u nodig heeft dan kunt u via ons speciale formulier direct uw aanvraag insturen. Weet u niet exact welk Triumph TR5 onderdeel u nodig heeft dan kunt u ons altijd bellen, tefefoon: +031 (0)411 68 80 88.

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme