Triumph TR4 en de onderdelen

Een ventilatierooster in het dashboard of draaibare zijruiten zijn enkele vernieuwingen die in 1961 in de TR4 zijn intreden deden. Deze en andere onderdelen zijn bij Damen en Kroes veelal uit voorraad leverbaar.

De Triumph TR4 werd geproduceerd tussen 1961 en 1965 en was leverbaar met een 2.2 liter 4-cilinder motor. Het is de opvolger van de Triumph TR3 die tot 1962 werd geproduceerd. Om een Triumph TR4 op de weg te houden hebben wij bij Damen en Kroes veel Triumph TR4 onderdelen op vooraaad.

Een ander voordeel van de Triumph TR4 is de vergroting van de kofferbakruimte waardoor het een meer praktische sportauto werd. Verder was er voor de Triumph TR4 een unique hardtop beschikbaar met een vaste glazen achterruit en met rollbar en verwijderbare stalen centraal panel. Dit type daksysteem werd met de Triumph TR4 voor het eerst toegepast in een productie auto en liep daarmee 5 jaar voor op de eerste Porche 911 en 912 Targa. Het vaste dak van de Triumph TR4 was te vervangen door een eenvoudig vouwbaar dak, de Surry top.

De motor van de Triumph TR4 is een vervolg van de motor van de Triumph TR2 en Triumph TR3 waarbij de motor voor de Triumph TR4 een grotere inhoud kreeg. Verder zijn het uitlaatspruitstuk en de cilinderkoppen gemodificeerd. Wanneer u op zoek bent naar motor onderdelen voor de Triumph TR4 dan kunnen wij u deze, veelal vanuit voorraad leveren zodat u snel verder kunt met het klaarmake van uw Triumph TR4.

Een leuk detail is dat de Triumph TR4 een aantal race successen in Amerika heeft gehad. Dit was mede te danken aan de ingenieur Kas Kastner en bestuurder Bot Tullius. In Australie was de Triumph TR4 regelmatig te zien bij Hill-climb evenementen. De Triumph TR4 werd een populaire en succesvolle rally auto in Europa en in Engeland gedurende de jaren 60.

De meest zeldzame productie Triumph TR4 is het model: Dové GTR4. Een Triumph TR4 gebouwd als een coupé speciaal voor de Dove dealerschap in Wimbeldon. Van deze Triumph TR4 zijn er 43 geproduceerd waardoor onderdelen uiterst schaars zijn. Voor zover bekent zijn de nog ca 12 Triumph TR4 Dové's. Meer over deze speciale Triumph TR4 kunt u hier lezen.

Onderdelen voor de reguliere Triumph TR4 zijn bij Damen en Kroes in Boxtel veelal op voorraad of snel te leveren. Samen met de kennis en ervaring die wij met de Triumph TR4 hebben opgebouwd kunnen wij u goed helpen om uw Triumph TR4 op de weg te houden.

Bent u op zoek naar Triumph TR4 onderdelen? Vul dan dit formulier in en u krijgt spoedig antwoord van ons. Bellen mag natuurlijk ook altijd, telefoon: 0411-68 80 88.

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme