Triumph TR3 en de onderdelen

De Triumph TR3 is geproduceerd tussen 1955 en 1962 en is de doorontwikkeling van de Triumph TR2. Bent u op zoek naar Triumph TR3 onderdelen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De Triumph TR3 had meer vermogen en betere remmen t.o.v. de Triumph TR2. Updates van de Triumph TR3 die bekent staan als de Triumph TR3A en Triumph TR3B werden in respectivelijk 1957 en 1962 geproduceerd. Ook voor deze Triumph TR3 modellen hebben we onderdelen voor u beschikbaar.

De Triumph TR3 had verwijderbare plexiglas zijramen en was zowel een verkoop als motorsport succes. Er zijn ca 74.800 Triumph TR3 verkocht. De Triumph TR3 staat daarmee op de derde plaats in verkoop aantallen voor Triumph. Op de tweede plaats staat de Triumph TR6 met 94.500 verkochte modellen en op de eerste plaats staat de Triumph TR7 met 111.500 verkochte auto's. 

Hoewel de Triumph TR3 veel verkocht werd als tweezitter cabriolet werd er zo nu en dan ook een vierzitter verkocht met een stalen hardtop. De Triumph TR3 was voorzien van een 1991cc viercilinder motor met 95pk in het begin en 100pk m.b.v. de High Port cilinderkop en grotere spruitstuk. Verder had de Triumph TR3 vier versnellingen met overdrive. In 1956 werden de trommelremmen vervangen door schijfremmen. Hiermee werd de Triumph TR3 de eerste Britse serie productieauto met schijfremmen. Zoekt u onderdelen voor de Triumph TR3 zoals de schijfremmen of trommelremmen dan bent u bij Damen en Kroes aan het juiste adres.

Het gewicht van de Triumph TR3 was beduidend hoger dan dat van bijvoorbeeld de Morgan +4 en de Porsche 356. Het was echter nauwelijks zwaarder dan de MGA en MGB. Het chassie, dat ook voor de Triumph TR2, Triumph TR3, Triumph TR3A  en Triumph TR4 werd gebruikt had enkele beperkingen voor de stuuruitslag wat overstuur tot gevolg kon hebben. De Triumph TR3 is een echte roadster ontworpen voor mooi weer met verwijderbare regenbescherming.  

Een leuk detail is dat de Triumph TR3 gaten in de vloer heeft met daarin rubber doppen. Hierdoor kon de originele krik van binnenin gebruikt worden zoals ook bij de Jaguar XK120.

Bij Damen en Kroes hebben we de onderdelen om uw Triumph TR3 rijdende te houden. Bent u op zoek naar Triumph TR3 onderdelen of heeft u vragen over Triumph TR3 onderdelen dan kunt u gebruik maken van ons speciale formulier maar u kunt ons uiteraard ook bellen, 0411-68 80 88.

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme