Triumph Dolomite en de onderdelen

De Triumph Dolomite was een auto die vooral in zijn tijd bekend stond om zijn intereurafwerking. De onderdelen voor de Triumph Dolomite zijn bij Damen en Kroes verkrijgbaar.

De Triumph Dolomite was de laatste aanvulling op het aanbod van het kleine auto aanbod van Triumph. De Triumph Dolomite werd gelanceerd in 1971 tijdens de London Motor Show. Het duurde echter tot oktober 1972 voordat de auto volledig in productie kwam, dit was te wijten aan een aantal stakingen. De naam Dolomite is was eerder al gebruikt door Triumph voor een aantal pre-war auto's. De onderdelen voor de Triumph Dolomite 1972 tot 1980 zijn bij Damen en Kroes te bestellen.

In eerste instantie werd de Triumph Dolomite geleverd met een 1850cc motor met 91pk goed voor voldoende sprint vermogen. Dezelfde motor werd eveneens geleverd aan Saab voor hun 99 model. Tiumph mikte op het toen nieuwe compacte-luxe auto segment en ging daarmee de concurrentie aan met de BMW 2002 en de Fort Cortina GXL. De Triumph Dolomite was standaard  voorzien van veel luxe waaronder dubbele koplampen, ene klokje, volledig instrumentenpaneel, luxe stoelen, achterruitverwarming, sigaret aansteker, etc... Dit zijn ook allemaal Triumph Dolomite onderdelen waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

Hoewel de Triumph Dolomite 1850 een geduchte concurrent was van bv de BMW 2002 ontbrak het toch aan performance. Om dit op te lossen lanceerde Triumph in 1973 de Triumph Dolomite Sprint. De Triumph Dolomite Sprint werd voorzien van een 16 kleppen motor waarbij de kleppen werden aangedreven door een enkele nokkenas. Het aantal cc's van deze Triumph Dolomite Sprint werd vergroot naar 1998cc en gecombineerd met 2 carburateurs. Hierdoor werd het vermogen vergroot tot 130 pk. Zoekt u onderdelen voor de Triumph Dolomite Sprint dan ben u bij Damen en Kroes aan het juiste adres. Naast onderdelen voor de Triumph Dolomite Sprint hebben we ook veel kennis en naslagwerkt voor de Triumph Dolomite serie.

Bent u op zoek naar Triumph Dolomite onderdelen stel uw vraag van via dit formulier en wij zorgen voor een snelle reactie.

This is Sliced Diazo Plone Theme