Rover was ooit een rijwielfabriek

Wist u dat Rover ooit begonnen is als rijwielfabriek daarna motoren heeft gemaakt pas daarna auto's.

De eerste Rover auto werd gebouwd in 1904. Net als vele andere Engelse autobouwers maakte Rover tot in ca 1935 betrekkelijk eenvoudige auto's. Er was een wisseling van de wacht voor nodig om de koers te wijzigen waarna er kwalitatief hoogwaardige auto's werden gebouwd. Deze serie Rover's die op de markt kwamen begonnen met de letter P als projectnaam. Deze letter bleeft tot het midden van de jaren 60 met de Rover P6.

Tijdens de tweede wereldoorlog werd bij Rover tijdelijk gestopt met het maken van auto's en werden er door Rover vliegtuigoderdelen gemaakt. Omdat er na de oorlog een schaarste aan staal was, werd Rover gedwongen om naar andere metaalsoorten te kijken waaronder aluminium. Het resultaat hiervan was de ontwikkeling van een Rover jeep, de Land Rover.

Een van de Rover's auto's die direct na de oorlog is ontwikkeld was de Rover P4 model 75. Deze Rover met zijn kenmerkende moderne stijlkenmerken was duidelijk anders dan zijn voorganer de P3. De Rover P4 75 was goed voor een topsnelheid van 135km per uur. In 1954 toen de productie stopte waren er meer dan 33.000 Rover P4 75 verkocht. Een leuk detail is de Rover Marauder. Dit is een Rover sportwaen op basis van de P4. Een ander waardevol stukje informatie is dat Damen en Kroes uit Boxtel veel Rover onderdelen op voorraad heeft én ook onderhoud levert aan de Rover.

Met de Rover P5 werd gemikt op het hogere segment. Bij de Rover P5 waren zowel de kwaliteit als de betrouwbaarheid flink vooruit gegaan. De Rover P5 werd zo de "Poor man's Rolls". Ook voor de Rover P5 hebben wij onderdelen klaar liggen.

Een ware ontwikkeling bleek de Rover P6 waarvan de Rover 2000 de eerste was die zelfs tot Auto van het jaar 1963/1964 werd uitgegroepen.

Uiteindelijk kwam er na fusies en overnames aan het merk Rover in april 2005 een einde. Omdat wij bij Damen en Kroes al ver voor die tijd met en aan Rover's werkten hebben we altijd veel onderdelen in voorraad gehad. Dit is een van de redenen waarom wij snel Rover onderdelen kunnen leveren maar ook goed uw Rover voor u kunnen onderhouden.

Rover 75


Bekijk ook eens onze informatie over de Rover 75 waar we veel onderdelen én kennis van hebben. We hebben bijvoorbeeld de apparatuur om de Rover 75 uit te kunnen lezen om zo te bepalen wat het beste onderhoud voor uw Rover 75 is.
Lees verder
Rover 200 - 25

We hebben bijvoorbeeld de apparatuur om de Rover 200 en Rover 25 uit te kunnen lezen om zo te bepalen wat het beste onderhoud voor uw Rover 200 en Rover 25 is. Bekijk ook eens onze informatie over de Rover 200 en Rover 25 waar we veel onderdelen én kennis van hebben.
Lees verder
This is Sliced Diazo Plone Theme